O MENI

About me - Mirijana Cota

Živijo, mojo ime je Mirijana Cota. Prihajam iz Primorske, zelo blizu meje z Italijo in eno uro in pol stran od Benetk (kako kul je to? :-). Živim obkrožena z zeleno naravo, gorami in morjem. Kot v pravljici. Sem tudi mamica čudovitemu fantku. Rada berem in se ukvarjam sama s seboj (skozi duhovnost in osebnostno rastjo, da ne bo pomote :-)). Polno sem zaposlena kot direktor za marketing in odnose z javnosti na zasebni fakulteti, delam pa tudi na ostalih projektih v sklopu SKY kreative, kjer delamo B2B in poskrbimo za izdelave spletnih strani, branding in marketing različnih podjetij oz. zavodov.

Kako se je moja zgodba z marketingom začela

Moja zgodba z marketingom se je začela, ko sem še obiskovala ekonomsko gimnazijo. Imeli smo predmet Podjetništvo in en del tega predmeta je bil namenjen trženju oz. marketingu. Tisti del mi je bil tako zanimiv, logičen ( ne kot finance :-)) in sem se že takrat začela zanimati za marketing. Po tem sem vsakič, ko sem zagledala jumbo plakat ob cesti, TV oglas ali display oglas na kakšni spletni strani, si predstavljala in se spraševala, kakšna je bila zgodba oz. sporočilo, ki ga je podjetje želelo sporočiti. Komu je bilo namenjeno. Pomen oglasa in kako so počeli kar so počeli. 

Po določenem času pa sta se vnema in zanimanje nekoliko izgubili. Nisem bila obkrožena z ljudmi ki jih je zanimal marketing. Nisem bila v pravem okolju. Za krajši čas sem se vrgla v druge vode… Ampak nič me ni tako zelo zanimalo. Nič ni bilo nekaj, kar bi me res fasciniralo in v ničemer nisem videla SEBE. Zato sem se nekega dne vprašala: ” Mirijana, kaj je tisto, kar si želiš početi? Kaj te zanima?” In tri stvari so mi takrat prišle na um. Moda, turizem in marketing. In vse je naenkrat dobilo smisel. Marketing se lahko ( in bi se moral) aplicira na vsa področja ( tudi na modo in turizem) in všeč mi je use povezano z njim. Takrat sem se zavestno odločila.” Vpisala se bom na študij marketinga in nekoč delala na tem področju.”

Kje je moja zgodba z marketingom danes

Trenutno sem zaposlena za polni delovni čas  v organizaciji, kjer sem najprej začela delati kot strokovna sodelavka za odnose z javnostmi. Po letu in pol sem napredovala v marketinško svetovalko oziroma svetovalko za trženje.

Zakaj?

Zato, ker sem pridobila dovolj zaupanja (skozi svojo samoiniciativnost, zagnanost in samozavest, da lahko delamo bolje in učinkoviteje), da sem sama pripravila marketinški plan, ki sem ga tudi sama izpeljala in bila zanj odgovorna, da smo posledično povečali uspešnost za 33%.

Delam pa tudi na drugih projektih. Rada pomagam manjšim podjetjem pri doseganju njihovega polnega potenciala. Za podjetje da uspešno pridobi svoj prostor na trgu. Da dosežejo svoje občinstvo in zadovoljijo njihove potrebe oz. še bolje… Da jih presežejo. To me navdaja z radostjo.  Če ste vi eno izmed teh podjetij, ki potrebujejo pomoč pri uspešnem pozicioniranju na trgu, stopite v kontakt z mano. 

Kam želim da moja zgodba z marketingom gre

MISIJA

Z marketinškim svetovanjem pomagati podjetjem dosegati njihov najvišji potencial.  Pomagati graditi identiteto blagovne znamke. Poiskati ciljne skupine in jih omrežiti.  Pretvarjati kontakte v stranke/uporabnike in posledično ustvarjanje profita.

OBLJUBA

Dati podjetjem in drugim oblikam poslovnih subjektov mojo predanost, popolne storitve in iskreno svetovanje. Da jim bom vedno prisluhnila in jim predala moje znanje; dobro premišljene strategije, da lahko efektivno dosežejo njihove zadane marketinške cilje. 

SODELOVANJE

Najboljši rezultati se lahko dosežejo le s timskim delom in dobrim sodelovanjem med (v mojem primeru) stranko in menoj. Zelo mi je pomembno najprej dobro prisluhniti stranki, da lahko nato izboljšam njihovo marketinško strategijo oziroma aktivnosti na način, kot oni želijo. 

INTEGRITETA

Delati z različnimi strankami z miselnostjo, da sledim svojim vrednotam in integriteti. Da lahko opravljam dobro delo za stranko, moram verjeti v njihovo blagovno znamko podobno kot oni verjamejo vanjo, sicer ne morem sodelovati z njimi. 

Torej, reči ne projektom v katere ne verjamem, je nujno.